Programa 77 (6-III-10)

En aquesta edició, entrevistem Irene Lapuente, que ens parla sobre el seu projecte "La Mandarina de Newton". El Dr. Puertas ens recordarà que "tots els seres y los enseres de la naturaleza son iguales a los ojos de Dios", descobrirem en quina estrella no estarà el pobre "corazón" de Nena Daconte i en Màrius es lliurarà d'haver de fer l'experiment de la setmana.


Desa el programa

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Newton va treballar per la casa de la moneda anglesa ell va inventar això que els perfils de les monedes no siguin llisos per evitar estafes en el pes de les monedes. Té el record de falsificadors de moneda condemnats a mort, a la forca.
No volia ensenyar el que havia descobert a ningú i si no arriba a ser pq d'altres havíen avançat molt i ell va veure perillar el seu èxit no hagués publicat.
Va amargar la vida a Leibniz fins que va aconseguir que es suicides, escribia cartes anònimes o amb nom fals a butlletins cietífics que ell dirigia atacant a Leibniz i lloant-se a ell mateix.
Un tipus molt per sota del Dr. Puertas.

ilamandarina ha dit...

Bé, jo crec que les coses no són tan blanc o negre i que jutjar-ho un segles després és una mica injust!
Sí que és cert, que Newton no té pas una reputació neta, però no és ni de bon tros l'únic científic amb aquest perfil!
No entraré en si va fer les coses bé o malament, però sí que voldria dir que ens va deixar un gran llegat... I si separem persona de científic... Doncs com a científic no ho va fer pas malament!
Jo prefereixo no jutjar el que no conec de primera mà i més en temes personals on intervenen molts factors... però evidentment, és la meva opció!

Anònim ha dit...

Realment com a científic va deixar un gran llegat, potser el més gran com dieu.
Però com a comunicador o persona no tant, tot i que això sembla que el faci més humà.
Em sembla bé que sigui una opció personal barrejar aquests temes o no.
En tot cas aquí està la Mandarina per fent tant bé la part de difusió.
Felicitats pel vostre projecte